Tuesday, 10 November 2009

RADIO MODERN - The House of Swing

Gezocht: Schoon Madammen voor ne Vuilen Avond
(A note for Belgian Readers)

Polaroid by carmendevos


Radio Modern gaat op zoek naar burlesk talent
Met Radio Modern vullen we al meer dan twee jaar Vlaanderens zalen van De Roma in Antwerpen tot de Vooruit in Gent en organiseerden we fiftiesfeesten tot op de wei van Pukkelpop en de gezellige gekte van de Gentse Feesten.
Deze soirées draaien op volle toeren, maar achter de schermen broedden we al een tijdje op een vers feestconcept. In het voorjaar van 2010 pakken we uit met 'Ne Vuilen Avond', een revue zoals ze werden gehouden in de feestpaleizen van de jaren '20 en '30. Er wordt gedanst, er zijn goochelaars, er is cabaret en - last but not least - serveren we een portie zinnenprikkelende dames.
Burlesk boomt al een aantal jaar in onze buurlanden, maar in België blijft het opvallend stil rond deze lieftallige en humoristische dames. Wij zijn ervan overtuigd dat ook hier heel wat talent verscholen zit en zetten daarom een heuse burleskwedstrijd op poten. We schuimden burleskbars in alle hoeken van Europa af en kwamen terug met twee diva's, Miss Deena Ray en Mama Ulita, die aan de hand van drie gratis workshops op zoek gaan naar Schoon Madammen om het toekomstige Vuilen Avondpubliek in stijl te verleiden. De dames die ons kunnen overtuigen van hun kunde, komen achteraf op ons podium terecht.
Deze oproep voor getalenteerde dames zouden wij graag verspreiden.
Wij zoeken mejuffers die kunnen goochelen met jarretelles en op stiletto's wandelen alsof het pluche pantoffels waren. Neen, we zoeken geen paaldansacts en we laten de stripclubs links liggen. Denk eerder aan de sfeer van rokerige jazzcafés, waaiers met veel pluimen en getuite rode lippen. Check radiomodern.be voor inspiratie.
Wie niet lang moet zoeken naar de Josephine Baker in zichzelf, mage een mailtje sturen naar schoonmadammen@radiomodern.be met praktische gegevens (naam, voornaam, leeftijd, email, telefoonnummer), een motivatie die ons over de streep trekt en een duidelijke foto. Een maximumleeftijd is er niet, maar meisjes jonger dan 18 worden wel vriendelijk verzocht nog even hun kunsten in de slaapkamer te oefenen.
De workshops vinden plaats op 13 en 20 december en 17 januari. De grote finale volgt begin februari. De Vuilen Avond zal voor de eerste keer plaatsvinden op 6 februari in CC Mechelen en de tweede keer op 12 maart in de Vooruit in Gent.
Voor meer info en beeldmateriaal kunt u terecht bij Jill Mathieu, de persverantwoordelijke van Radio Modern. U kunt haar bereiken via mail (jill@radiomodern.be) of telefonisch (0497 76 02 84).

1 comment: